Ha nincs otthon szódavíz, pedig palacsintára fájna a fogad!
A mák nálunk nagy favorit, sokféle formában szeretjük, nemcsak karácsonykor a mákos gubában vagy bejgliben.
Palacsintához remek párosítás, csakúgy mint az alma.
Épp nem volt bubis ásványvizem, élesztő pedig szinte mindig akad a hűtőben, ezért most kelt palacsinta lett a vége.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
8 dkg darált mák
2 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
3 dl tej
3 tojás
4 dkg olvasztott vaj.
A cukros tejben felmelegítjük a vajat (langyosra csupán) és hozzáadjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót.
Legalább negyed óráig meleg helyen állni hagyjuk. Ha elkezd buborékokat "fújni" akkor tökéletes.
Teflon serpenyőt felmelegítünk, kicsit beolajozzuk, és egy kis merőkanállal a tésztát belecsorgatjuk és szépen elterítjük.
Közepes lángon kell sütni, sőt amikor a másik oldalát sütöm, kissé mérséklem a tüzet.
Lehet amerikai palacsintaként is megsütni, kisebbet és ducibbat.
Meggy dzsemmel tálalom, nagyon finom így megtöltve.
Jó étvágyat hozzá!
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7P5a4BMNk40[/embed]
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek