Ezt a kétfajta gombát köszönthettem a konyhámban minap.
Ráadásul azért, mert Belláék gondoltak rám is, amikor szedték ezeket a finomságokat a Zempléni erdőben. Innen is köszönöm még egyszer!
Karfiol volt még épp otthon, rögtön meglett a menü. Rántott gomba és karfiol fehér majonézes tartárral. A tinóruból másnap leves!
A galambgombát 5 percig forró vízben pároltam.
A rózsáira szedett karfiolt 15 percig. A főzővízbe almaecetet öntöttem, hogy fehér maradjon a zöldség, és sóztam is .
A gombát papírtörlőre szedve leitattam róla a felesleges vizet.
A panírozás sorrendje: 1. liszt, 2. felvert és sózott tojás,3.zsemlemorzsa
Bő olajban sütés következett.
A karfiolt gyakran forgassuk, hogy megfelelően piros legyen mindenhol.
Fehér majonéz készítése: https://mikormennyi.blog.hu/2013/10/03/majonezek Kis tejföllel lazítottam. És egy fontos megjegyzés!
Akkor azt írtam,mixeljük géppel. Ezennel módosítok, mert keserűvé válik a fokhagyma.
Kizárólag mozsárban törjétek össze és úgy mehet hozzá hagyományos kézi módon habverővel a többi hozzávaló!
Fenséges egytálétel!
Holnap érkezik a levesem receptje is!
Utolsó kommentek