A házilag sütött pizzás csigának nincs párja!
Mondhatnám, hogy hedonistáknak ajánlom, mert annyi finom alapanyag kerül bele, és annyira harmonizálnak az ízek benne.
Akkor mondom! :)
Finom, sűrű paradicsom, fűszerezve kakukkfűvel, bazsalikommal, frissen őrölt fekete borssal, fokhagymával, oregánóval.
S ha ennyi nem lenne elég, dúsítva bársonyos aszalt paradicsommal. Az olívaolajból is kerül bele, amiben addig érlelődött!
Az alapra pedig sajt, szalámi kerülhet jó bőven.
De kezdjük az elejéről!
Tészta:
70 dkg fehér liszt
4 dkg élesztő
1 dl olaj
2 dl tej
2 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só.
A hozzávalókból az élesztő felfuttatása után tésztát gyúrunk, amit letakarva kelesztünk. Amikor a duplájára növekedett, két részre osztjuk és kinyújtjuk.
Paradicsomos alap:
4 dl sűrű paradicsomszósz
ízlés szerint oregánó, kakukkfű (1-1 kávékanál kb)
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanál olívaolaj
só, bors
4-5 szem aszalt paradicsom felaprítva.
A hozzávalókat picit össze is melegítjük, majd rákenjük a tésztára, ha kihűlt.
Ekkor megszórjuk darabolt szalámival és jó minőségű reszelt sajttal.
Én grátiszként zöld újhagymát is szórtam rá, mivel bármennyire hihetetlen, de október közepén még van a kertemben.
Ez természetesen kihagyható.
Feltekerjük és 2 ujjnyi darabokat vágunk belőle.
Kétféle módon lehet sütni.
1. Muffin formába tesszük, a tetejét ismét sajttal gazdagítjuk, majd hideg sütőbe toljuk, amin erősítünk 10 perc múlva (mármint a hőfokon). Mikor a tésztánk szépen megsült, és a sajt is aranybarna, kivehetjük.
Kicsit pihentetjük, majd kanállal alányúlunk és egyenként kiszedjük.
Kellemesen ropogós lesz az alja ezzel a módszerrel.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen hagyjuk legalább negyedórát pihenni a sajttal megszórt tésztát, majd közepes hőfokon megsütjük.
Így is remek az eredmény!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek