Még maradt némi kecskesajtom a Komlóskai útról, s reggelizni ezt támadt kedvem.
Nosza, elővettem két szépséges graham-zsemlét és félbevágva a tetejükre kupacoltam a sajtot.
Egyszerűen betettem a mikrosütőbe és néhány percig grilleztem (asszem úgy 5 perc volt az egész ).
Azt is alig győztem kivárni! Meglocsoltam olívaolajjal,tekertem rá feketeborsot és upppsz, ....
Mhh, még mindig nem, mert muszáj volt lefotózni.
Paradicsomot szeltem hozzá és pár kattintás után tényleg jöhetett az ízlelőbimbók tánca.
Ott a hegyvidéki Komlóskán a kecskék 50 km-es környezetében nincs ipari létesítmény,természetes takarmányt kapnak.
Forrásvizet isznak,gyógynövényeket legelnek a kövér fű mellett,s nem szenvednek hiányt a jó levegőből sem.
Igazán irigylésre méltóak.
Nemrég másodszor láttam a Samsara, a lét örök körforgása c.filmet.
Kissé rosszul lettem azoktól a képsoroktól, ahol a csirkéket a forgó vaskések bedarálják.
És ott voltak az anyakocák, akik nem kelhettek fel, a rájuk nehezedő vasrács megakadályozta ebben őket.
A kismalacok mit sem sejtve döfködték az emlőket, nem is sejtve anyjuk mennyire szenvedhet.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=fOLfVMyql1M[/embed]
Na, ezeknek a vidéki kecskéknek nem kell embertelen bánásmódtól tartaniuk!
És én is biztos lehetek benne, hogy a sajt semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz!
Ha még nem vettem el az étvágyatokat, bátran utánozzátok és vásároljatok helyi kistermelőktől. Például kecskesajtot!
Utolsó kommentek