Kedves Eszter!
Bejártam a blogodat a 17. blogkóstoló kapcsán és elképesztő mennyiségű tortát találtam.
Azt hiszem a sorsolásnál eltévedt a gyerkőcök keze, neked Tortafüggő Mariszt kellett volna kapnod ( :) ), aki tőlem választott.
Csak kapkodtam a fejem a szebbnél szebb formatorták látványára, de nem hagytam magam elcsábítani.!!
Kizárólag a sós recepteket néztem alaposan, s abból is egy cukkinisre esett a választásom.
Eredeti recept itt található: http://recepteszter.blogspot.hu/2011/07/sult-paprikas-cukkinikrem.html
Íme a paprikás cukkinikrém mohamama módra!
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
2 kaliforniai pirospaprika
2 evőkanál mustár
2 evőkanál tejföl (20%-os)
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só és frissen őrölt bors.
Eredetileg majonéz is kerül bele, de én boltit nem veszek, házilag keverni pedig egy evőkanálnyi miatt nem vállalkoztam!
Sikerült nekem is a legnagyobb hőségben,még a lehűlés és zápor előtt elkészítenem.
Férj:-Ebben a melegben kell bekapcsolni a sütőt?
Hát,bekapcsoltam, két óra múlva pedig lőn szélvihar,eső és 10 fok hőmérséklet csökkenés. Ilyen az én formám!
A kettévágott cukkiniket és a csumájától megszabadított paprikákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve és olívaolajjal meglocsolva betoltam a forróságba.
Máskor letakarom alufóliával, úgy valószínűleg hamarabb kész.
Amikor szépen megkapta a zöldségeket,és a villa is szinte belecsúszott, végre elzárhattam a gázt!
A paprikát lefedve pihentettem negyedóráig, így könnyebben lehúzható a héja,hisz a gőz tovább puhítja.
Férj: -Az illata nagyon finom!
A fej hagymát megdinszteltem, s beöntöttem a turmixgépbe!
A cukkiniről is könnyen lejött a külső réteg, a megtisztított ,szépen megpuhult húsát a paprikával és hagymával együtt összeturmixoltam.
Ebbe került bele az olívaolaj, később tejföl és mustár.
A mustár lehet egészmagos vagy sima, de mindenképp dijonit válasszatok!
Sózás,borsozás és kész a finom előétel vagy szendvicsfeltét!
Hűtve az igazi, hogy kellően összeérjenek az ízek!
Férj:-Holnap ezt kérek reggelire pirítóssal!
Én még mindig ezt eszem, elég szép mennyiség lett belőle. Kicsit macerásnak találom a sütés-tisztítás-turmixolás miatt, de megéri!
Eszter,ha erre jártok, legyetek a vendégeim Ágival, a blogkóstoló háziasszonyával!
Ez jó mulatság, női munka volt!
Utolsó kommentek