Ismét egy nagyszerű példa arra, hogyan lehet hasznosítani a maradék tojásfehérjét!
Most éppen 4 darab tojás fehérjéje árválkodott és várt felhasználásra nálam.
Dióval és csokoládéval párosítottam és a végeredmény kicsit hasonlít a püspökkenyérre. Csak sokkal finomabb!
Csokikenyér hozzávalói:
8 dkg étcsokoládé
4 tojásfehérje
6 dkg liszt
6 dkg dió darálva +2 dkg darabosan
10 dkg cukor
10 dkg vaj.
A szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a cukorral. A csokit lereszeljük, a diót ledaráljuk (8 dkg) és hozzáadjuk.
A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a diós masszához adagoljuk.
Végül rászitáljuk a kevés lisztet. Ja, a durvára tört diót is rászórjuk! :)
Mivel ez nem ad ki egy egész nagy sütőformányi adagot, ezért közepes méretű edényben süssük meg.
Jelen esetben szilikonformát használtam, ami tökéletes, hiszen még kikenni sem kell.
180 °C-on kezdtem el sütni tíz percig, majd levettem a hőfokot kicsit és így sütöttem készre (kb.25 perc még).
Ha készen van, vegyük ki a formából és hagyjuk rácson hűlni. Aki nem bírja kivárni, amíg langyossá válik, számoljon azzal, hogy kissé morzsálódni fog.
A csodálatosan finom ízén azonban ez semmit sem ront!!
Vaníliafagylalttal tökéletes párosítás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek