Durumlisztes, lenmagos kenyér házilag sütve.
Ma ez adatott meg, ez a helyes kis lenmagos és durumlisztes kenyér. A formája sem a szokásos, mert most egy magas jénai tálban sütöttem.
Szép is, finom is!
Hozzávalók: 45 dkg fehér liszt
10 dkg durumliszt
5 evőkanál őrölt lenmag
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál cukor
5 evőkanál olaj.
Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttattam meleg helyen.
A lisztet átszitáltam, beleszórtam a lenmag őrleményt (Dm-ben kapható linom néven).
Mélyedést készítettem a közepébe, belecsorgattam az olajat , majd az élesztős tejet.
Alaposan összegyúrtam. ha túl kemény lenne a tésztánk 1 dl langyos víz is mehet bele.
Letakarva fél órán át kelesztettem.
Tetejét bevágtam, megszórtam szezámmaggal és 180 °C-on addig sütöttem, míg szép piros lett a teteje. (kb.40 perc)
Mikor megsült, rácsra téve, letakarva hagytam, hogy kihűljön.
Nálunk nagy sikere volt, bátran ajánlom mindenkinek az elkészítését.
Saját sütésű kenyérnek nincs párja :)
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek