Egy könnyű, hagyományos leves.
Nyáron szörnyen csenevészek voltak az elültetett karalábéink. Le is mondtam róla a nagy szárazságban, meg amikor egyszer megszállták a leveleit a liszteskék.
Ősszel azonban valahogy életre kaptak, esett az eső, de azért napfény is jutott nekik bőven. Úgyhogy a fagyok beállta előtt volt mit felszedni és eltenni télre belőle.
Féltem, nehogy fás legyen, de nem az, úgyhogy örülök neki nagyon.
Rég főztem karalábélevest, úgyhogy annak álltam neki minap.
Karalábéleves hozzávalói:
1 fej fehér karalábé
1 szál sárgarépa
3 evőkanál növényi olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió (csipetnyi frissen reszelt)
1,2 liter zöldségalaplé (vagy víz és két húsleveskocka)
3 evőkanál csipetke
1 dl tejföl
petrezselyemzöld
1 evőkanál kukoricakeményítő.
Elkészítés:
Az apróra vágott vörös és fokhagymát az olajon megpirítjuk. A répát és a karalábét lereszeljük és ezt is bele tesszük. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük a lével.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megbolondítjuk. Kb. tíz perc után beleszórjuk a csipetkét.
Lefedve főzzük, majd a tejfölt elkeverjük a keményítővel és egy kevés forró levessel. Ezzel behabarjuk és beleszórjuk a friss petrezselyemlevelet, amit előzőleg összeaprítottunk.
Kész az illatos, forró levesünk!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek