A megunhatatlan túrógombócot gyümölcsraguval kínáljuk.
Június eleje van, a bogyós gyümölcsök kezdenek szépen érni. A ribizlibokorról már szedtem is két tányérral.
Szeretem a savanykás zamatát, és a magok sem zavarnak különösebben.
Isteni ragut (gyümölcsös öntetet) lehet belőle készíteni.
A ribizlis karamellizált ragu hozzávalói:
3-4 evőkanál cukor
1,5 dl vörösbor vagy narancslé
1 evőkanál balzsamecet
20-30 dkg ribizli.
A cukrot kis lángon karamellizáljuk. Felöntjük a narancslével/ borral. Ízesítjük az ecettel, kis lángon nem túl sűrűre sziruposítjuk.
Beleforgatjuk a gyümölcsöt, néhány perc után levesszük a tűzről.
Bármilyen bogyós gyümölcsből el lehet készíteni, akár vegyesen is (málna, eper, szamóca, feketeribizli).
Túrógombóc hozzávalói:
50 dkg félzsíros tehéntúró
csipet só
2 tojássárgája
2 dl gríz
3 dkg langyos vaj.
Ezeket alaposan összegyúrjuk, hűtőbe tesszük néhány órára. Vizet melegítünk, és a túrós keverékből nedves kézzel gombócokat formázunk.
A lobogó vízben kifőzzük, akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Szűrőlapáttal tálra szedjük.
Gyümölcsragunkkal kínáljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek