Édesanyám átballagott hozzám két szép,saját termésű, közepes nagyságú cukkinivel. Nem tudom legyőzni a velük szemben érzett imádatomat! Épp vacsorafőzéshez készülődtem, kapóra jöttek a példányok. Azaz csak az egyik, a másik megy a lecsóba! Tarja,spagetti,aszalt paradicsom, hozzájuk csatlakozott a finomságos zöldség. Meghámoztam, lereszeltem. Úgy ahogy azt kell!
Három cikk fokhagymát megszabadítottam a héjától, és csipkedtem maroknyi bazsalikomot. Olívaolajat hevítettem, ebbe került a finomra vágott fokhagyma (mostanában nem préselem,az olyan snassz !). Hat szelet nyers füstölt tarját felvágtam, ezt dobtam rá. Az aszalt paradicsommal ugyanígy jártam el. Úgy nyolc -tíz nagyobb darabot használtam fel hozzá.
A bazsalikom a friss íze miatt került a válogatásba. Na meg úgy tudom csökkenti a puffadtság-érzetet a gyomorban. Mikor megpirult a hús, a cukkini sem kerülhette el a sorsát, belekerült a serpenyőbe.
Sóztam, tekertem rá fekete borsot. A sóval csínján bánjunk, hisz a tarja is sós kissé. Lefedve alacsony tűzön pároltam őket cirka tíz percig. Ez az idő épp elég volt a tészta kifőzéséhez. Mi nagyon rákaptunk a N.5-ös Barilla spagettire, most is az került tányérra.
Már csak tálalni kellett a gyors és egyszerű vacsorát.
Sajttal megszórva gazdagíthatjuk még az ízét! Jó étvágyat hozzá!
Utolsó kommentek