Epres hűsítő mennyország !
Találhattál már nálam kedves olvasó ribizliálmot, most itt az epres! Eljött!
És parfé formát öltött a valóságban.
Ebben a hőségben igazán frissítő tud lenni!
Epres parfé hozzávalói:
fél liter joghurt
2 dl tejszín (nem hullala, állati eredetű szükséges)
6 evőkanál cukor
fél rúd vaníliaőrlemény vagy 2 csomag vaníliáscukor
25-30 dkg eper.
Elkészítés:
Az eperszemeket 1 evőkanál cukorral elkeverjük, s összenyomkodjuk villával.
Ez lesz parfénk alapja.
A tejszínt felverjük szintén 1 evőkanál cukorral.
Másik tálban elkeverjük a joghurtot a 4 evőkanál cukorral és a vaníliával.
Ha megvan, hozzáadjuk a tejszínhez.
Én hosszúkás szilikonformát használtam, de bármilyenben fagyaszthatjuk.
Az aljára került az eper, rá a krém 3/4-e. Ekkor felezett eperszemekkel raktam ki a forma oldalát, végül rákanalaztam a maradék tejszínes joghurtot.
Fagyasztóba tettem. Másnap reggel első utam a hűtőhöz vezetett.
Megfagyott szépen, volt rá ideje egész éjjel!
A formából könnyen kijött, de ha valaki nem szilionnal dolgozna, be kell mártani a forma alját pár percre forró vízbe!
Levágtam egy szeletet és ő lett a reggelim. Friss eperrel és citromfűbóbitával!
Mint mondjak!
Irígyelhettek :)
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek