Van egy ősrégi receptfüzetem, minap azt nézegettem. Csupa sütési folt, meg sárgák a lapjai, ettől még jobban szeretem. Előbb-utóbb szétesik , úgyhogy különös gonddal kell vigyázni rá. Na, ebből sütöttem meg a reszelt süteményt.
Hozzávalók:
15 dkg vaj
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
3 tojás
1 dl tejföl
1 citrom
3 evőkanál barackíz
10 dkg őrölt dió
3 ek. porcukor
ízlés szerint vaníliáscukor
A tojás sárgájából, a citrom levéből és reszelt héjából,a lisztből,vajból,tejfölből 15 dkg cukorból tésztát készítettem.
Két részre osztottam és kicsit betettem a mélyhűtőbe.
A tojásfehérjéket habbá vertem, és hozzáadtam a házi baracklekvárt és a darált diót valamint a porcukrot.
A tészta első felét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam.
Egyenletesen rákentem a diós-lekváros habot.
Végül ráreszeltem a tészta maradékát. A kezem melegétől mikor picit nyúlóssá vált, belemártottam lisztbe, könnyebben lehetett reszelni.
Közepesen meleg sütőben kb.fél óra alatt sül készre.
Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Viszonylag olcsó, fincsi sütemény!
Utolsó kommentek