Egy fantasztikusan finom palacsinta a nyár ízeivel.
Tombol az eperszezon. És én is, ha az eprem már a 2. napon elkezd romlásnak indulni, pedig hűtőben tárolom.
Most is vettem két kilót, a maradékból eperkrém lett a palacsintába.
Méghozzá mákos palacsintába. Mi nagyon szeretjük, bár kissé vastagabb és laktatóbb mint egy natúr darab.
Férj kijelentette: elmeséli majd az olaszoknak, hogy a felesége ópiumos palacsintát sütött. :)
A mákos palacsinta hozzávalói:
15 dkg liszt
8 dkg darált mák
2 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
3 dl tej
3 tojás
4 dkg olvasztott vaj.
Ez 6-7 palacsintára elég, mivel vendégünk is akadt, én dupla mennyiségből sütöttem.
Sőt, amikor az élesztőt elmorzsoltam benne, azon morfondíroztam, hogy legközelebb az instant változatot fogom használni hozzá.
Vaníliás eperkrém hozzávalói:
5 dl tej
4 evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál cukor
1 tojás sárgája
20+5 dkg eper
fél vaníliarúd kikapart magja vagy 2 csomag vaníliás cukor.
A keményítőt elkevertem a cukorral, a vaníliával, a tojás sárgájával és kevés kideg tejjel. A többi tejet feltettem a tűzre, és lassan belecsorgattam a keveréket. Amikor besűrűsödött, lehúztam a tűzről.
20 dkg lecsumázott epret a késes aprítóban kissé megtáncoltattam, majd a langyos krémhez adtam. Hogy még teljesebb legyen a gyönyör, néhány szemet apróra vágtam és még azt is hozzákevertem.
A megsütött palacsintákat ezzel a finom krémmel töltöttem meg. A hatás nem maradt el!
Fiam barátja sosem evett még ilyet, kérte, hogy feltétlenül tegyem fel a receptet. Hát, ki nem hagynám!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek