Aki szereti a juhtúrót, annak bátran ajánlom.
Ezt a különleges ízű tejterméket, amit hívunk bryndzának is a szlovák gyökerek után, általában sztrapacskához használom, de most kicsit újítottam.
Lepény készült belőle, ahol a juhtúrót kis tejföllel szelidítettem meg. A kapor pedig szépen kiemeli az ízét, kiváló párosítás.
Kapros-juhtúrós lepény hozzávalói:
50 dkg liszt
1 dl tej
2 dl langyos víz
1 kávéskanál cukor
2,5 dkg élesztő
5 evőkanál olaj
1 teáskanál só
30 dkg juhtúró
6-8 evőkanál tejföl
1 fej hagyma
friss kapor.
A cukros tejben felfuttajuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk, amit sóztunk és beleöntöttünk 5 evőkanál olajat. A langyos vizet se felejtsük ki belőle.
Alaposan összegyúrjuk és a duplájára kelesztjük meleg helyen, letakarva.
Amíg kel a tésztánk, addig a juhtúrót alaposan összekeverjük a tejföllel, a hagymát pedig vékony karikákra vágjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk úgy, hogy beleférjen a gáztepsibe. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal és kicsit meghintjük liszttel.
A tésztát közepes lángon 10 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből és rákenjük a juhtúrós keveréket, ráhintjük a hagymakarikákat, kaporral megszórjuk
és visszatoljuk a sütőbe 15-20 percre.
Melegen és hidegen is finom eledel.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek