Valószínűleg minden háztartásban más-más választ adnának erre az egyszerű kérdésre.
Én ha össze akarnám foglalni ezeket emelném ki:
- Lefedve, annyi vízzel felöntve főzzük meg a krumplit, amennyi bőven ellepi.
- A só adagolása nagyon fontos: 4 l vízhez egy evőkanálnyi szükséges.
- Amikor leszűrjük a burgonyát, 1-2 dl főzővizet hagyjunk alatta.
- Vaj: nincs bársonyos püré igazi vaj nélkül. Minimum 5 dkg kerüljön bele, de még 10 dkg sem túlzás.
- Fűszerezés: szerecsendió, szerecsendió, szerecsendió.
- Tej és tejföl dúsítja, főleg ha házi tejről és zsíros tejfölről beszélünk.
További tipp: vasárnap a húslevesből maradt zellert is belekeverhetjük, nem fogjuk megbánni.
Alaposan keverjük össze a krumplit és a hozzávalókat habverővel (botmixertől nyúlós lesz).
Arányok: 80 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 dl tej
2 evőkanál tejföl
1-2 dl főzővíz.
Minap spenóttal ízesítettem ezt a nagyszerű pürét. Kicsit féltem, hogy fogja fogadni a család, de semmi vétó nem nerült föl.
20 dkg bébispenótot megpároltam 5 dkg vajon , amibe belekerült 2 gerezd zúzott fokhagyma. Frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítettem.
Amikor megpárolódott, hozzákevertem kb. 40 dkg főtt krumplihoz, utánsóztam és kész a finom köret!
Meg lehet nézni a fiúk és a saját adagom a fehér és a spenótos fajtából :)
Mikor rájöttek, hogy ízlik, gyorsan utánszedtek!
Sörben sült oldalas dukált hozzá.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek