Most épp Újévre, de bármikor jöhet ez a ropogós finomság!
Ragaszkodom a hagyományokhoz és Újévre a szerencsét hozó ételek közül a malacot is megsütöttem, a lencse főzése mellett.
Disznóhúst azért érdemes ennünk, mert a disznó előretúrja a szerencsét. A ropogósra sütött malac boldog, minden szempontból ígéretes esztendőt jelent.
Nem tudom ki mennyire babonás, de ilyenkor még a megrögzött hitetlenek is kést-villát ragadnak, ha meglátják a finoman illatozó, ropogós sültet.
Malac oldalast használtam, amit szorgalmasan locsolgattam sörrel. Meg is lett az eredménye.
Hozzávalók:
2 kg bőrös malac oldalas
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál wok fűszerkeverék
1-1 teáskanál rozmaring és kömény
5 dl sör
só, őrölt bors
2 evőkanál zsír.
Az oldalast szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk, a bőrét a sóból kihagyhatjuk, nehogy nyúlós legyen.
A hagymát 2 evőkanál zsírban megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát.
Az oldalas darabokat gyors tűzön megpirítjuk benne, majd megszórjuk a fűszerekkel, ráöntünk 1 dl sört és lefedve pároljuk, immár a tüzet mérsékelve.
A sört időnként pótoljuk.
Amikor megpuhult a hús.egy teflon tálba tesszük és forró sütőbe tolva aranybarnára pirítjuk.(kb.20 perc)
A maradék sörrel locsolgatjuk.
Ne szárítsuk ki, a ropogós és zaftos sült az igazi!
Jó étvágyat! És szerencsés Új Esztendőt!
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1FUnHLX9SAM[/embed]
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek