Változatlanul imádom az aszalt paradicsomot! És a házi kelt tésztát úgyszintén. Most sikerült a kettőt ötvözni, így jött létre az aszalt paradicsomos-rozmaringos kalács. A kelt tészta receptje változatlan. Lásd itt: https://mikormennyi.blog.hu/2014/03/26/a_kozelito_husvet A töltelék ezúttal nem édes, hanem sós! A megkelt kalácstésztát kétfelé vettem. Az egyiket kinyújtottam, háromfelé vágtam. Mindegyik sáv közepére aszalt paradicsomot helyeztem. feltekertem egyenként és három ágba fontam. Alaposan megszórtam szárított rozmaringgal a tetejét! Kerek formába téve sütöttem. Hogy még ott is tudjon kicsit kelni, hideg sütőben landolt. Először alacsony hőfokon picit emelkedett még, majd feljebb vettem a lángot és kb. 180 ºC-on fél óra alatt szép pirosra sült. utolsó öt percnél kis cukros tejjel megkentem a tetejét! A másik tésztával ugyanígy jártam el (nyújtás, három felé vágás). Tölteléke darált füstölt sonka és sajt lett. Szintén háromfonatos kalácsot kreáltam belőlük! A tetejét még megszórtam reszelt sajttal. Mindkettő nagyon ízletes. Legközelebb a sonkásba teszek egy kevés tejfölt, mert picit magában sós lett a tömény sonkától. Persze, nem annyira, hogy el ne fogyjon pillanatok alatt! Jó étvágyat hozzá!
Utolsó kommentek