Egyszerű és nagyszerű- lehetne következő receptem mottója. Semmi allűr, semmi nagyzolás. Egyszerű de friss alapanyagokból szuper egytálétel. Ő a savanyúkáposztás rakott tarja.
Egy tűzálló tálban kezdjük a munkát.Olajat öntünk bele(kb 1 dl) és kis liszttel megszórjuk, erre kávéskanálnyi pirospaprikát szórunk.Egy kilónyi jófajta káposztával és 1 kilónyi csont nélküli nyers tarjával dolgozunk.
Egy réteg húst leteszünk sütőtálunk aljába, és gondosan fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal. Erre terítjük a káposztát, majd ismét húsocska következik. Felül káposzta legyen ismét, amit meghintünk pirospaprikával.
A sütőt 200 °C-ra hevítjük, a tálunkat lefedjük (alufóla is megfelel) és betoljuk a forróságba. csücsüljön itt kb háromnegyed óráig. Ekkor a fedőt vegyük le róla és kicsit még ilyen módon izzasszuk. A végeredmény egy tökéletes főétel: zamatos, illatos, laktató!
Tetejére tejfölt biggyesszen ki úgy szereti!
Utolsó kommentek