Egészséges és igazán üdítő a menta tea.
Minden éven van cserepes mentám, mert nagyon szeretem az ízét. Annyi sajnos nincs, hogy a friss levelek forrázásával készítsek folyamatosan belőle teát, ezért kompromisszumot kötöttem. Magammal és a növénnyel.
Szárított marokkói teából főzök naponta 1 liternyit, amit aztán friss levelekkel turbózok fel.
A Cafe Frei ( ez itt a reklám helye, remélem Tamás is észre veszi) kiváló minőségű teája már többek között a Lidl-ben is kapható, itt szereztem be.
Mit is ír a termékről? A menta teát Észak-Afrikában egész nap fogyasztják, leginkább az ételekhez. Ők nem bort isznak a húsokhoz, hanem emésztést segítő menta teát. A természet ajándéka: gyomorerősítő, javítja az emésztést, és segít az epének felszívni a zsírokat. Szélhajtó, görcsoldó.
Menta tea elkészítése:
A felforrt vizet csak 90 °C-on szabad ráönteni a mentalevélre, majd 5-7 percig áztatni. Ízesítsük kevés cukorral, kihozza a finom ízét.
Egy liternyi teához egy csapott evőkanál barnacukrot szoktam hozzáadni.
Végül feljavítom a frissen szedett mentalevéllel, amit jóízűen elrágcsálok.
A menta tea hidegen és melegen is nagyon finom!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek