Magyaros étel, de kalóriabomba! Úgyhogy vigyázat!
Túró, szalonna, hagyma, tejföl, ezek a főbb alapanyagok. Szinte minden konyhában megtalálhatóak és finom egytálétel varázsolható belőlük.
Galuska hozzávalói:
50 dkg túró
50 dkg liszt
5 tojás
só, kevés víz.
Ezeket az anyagokat galuskatésztává gyúrom némi vízzel. Pihentetem, s közben elkészítem a feltétet.
Ehhez szükséges:
30 dkg húsos szalonna
3 nagy fej vöröshagyma.
A szalonnát kipirítom, majd kiszedem a zsírból a megpirult darabokat, félre teszem.
A hagymát apró kockára vágom, s a szalonnazsírban pirosra dinsztelem.
Lábasban vizet forralok, s a megpihentetett galuskatésztát kanállal kiszaggatom. Szűrőbe szedem, ha feljött a víz tetejére.
Tűzálló tálba a galuska felét lerakom, meghintem a szalonnapörccel és a hagymával.
Rárakom a maradék galuskát, 2 dl tejföllel leöntöm, s sajtot reszelek rá (5-10 dkg trappista sajt).
Forró sütőben fél óráig pirítom.
Ekkorra szépen megsül, s már tálalható is.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek