Indul a nyár és vele a lángos szezonja.
A tavasz lassan elköszön, s inkább összeházasodik a nyárral. Volt már minden, amit megmutatott magából: 30 °C-os hőség, jégeső, orkán erejű szél, hatalmas hőingadozások. Úgyhogy gyere nyár!
Ez a nyaralások,a strandolás és a csobbanások ideje. Na, meg a lángosé!
És nem csak nyaralás közben, hanem otthon is jöhet ez a magyaros finomság. Anyósomtól kértem el a receptjét anno, és kisebbfajta sokkot kaptam, amikor leírta. Három rövid sorban.
Azért nekifogtam és nem kellett csalódnom. Azóta is őrizgetem a cetlit, bár kívűlről tudom az összetevőket.
Lángos hozzávalói:
80 dkg liszt
3 tojássárgája
1 egész élesztő ( 5 dkg)
4 dl tej
1 kis dobozos tejföl (20%.os)
só (egy púpozott kávéskanál)
Mindent összegyúrni, az élesztőt csak szétmorzsolni benne- hangzott a leírt utasítás.
És láss csodát: működik a recept!
Az alaposan összegyúrt tésztából lecsípek egy darabkát, megpróbálom kör alakúvá formázni és bő olajba pottyantva kisütöm.
Nem olyan vékony, mint a strandon kapható, kissé pufi, vastagocska, de sebaj! Így sikerült.
Feltétként jöhet rá:
- fokhgymás olaj (2-3 gerezd zúzott fokhagyma fél dl olajban elkeverve)
- tejföl
- tejföl és sajt
- tejföl és paradicsom
- sajt és paradicsom
- vagy amit szeretünk (kapros juhtúró, gomolya, kecskesajt, fűszeres olajok...)
Bátran készítsük el , bár nem egy diétás étel.
Ha úgysem olyan az alakunk, akkor már mindegy, ha meg olyan, akkkor mit lacafacázzunk. Nyomjunk be egyet-kettőt!
Mosolyogjunk közben a napba, hunyorogva, tele szájjal! Hello nyár!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek