Hurrá, már lehet illatos, zamatos birsalmát is kapni! Szerintem az ősz egyik legjellegzetesebb gyümölcse!
Nagyi mindig a konyhaszekrény tetején tárolta, aminek isteni bukéja az egész helyiséget átjárta!
Ha elkészítjük ezt a kétféle almából készült süteményt, a mi konyhánkban is csodás illatok fognak lebegni!
Hozzávalók:
4 db nagyobb alma
2 db birsalma
10 dkg cukor+ 5 dkg a szóráshoz
1 evőkanál méz
3 egész tojás
20 dkg liszt
1 dl tej
fél dl étolaj
csipet só
1 kávéskanál fahéj
3 dkg mazsola
5 dkg pirított dió.
Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a gyümölcsöt. Megszórjuk cukorral, fahéjjal,
pirított dióval és mazsolával.
A többi hozzávalóból híg tésztát állítunk össze.
Ráöntjük a gyümölcsre és közepes hőmérsékleten kb. 50 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát, ha nem ragad a tészta közepe, kivehetjük! Hagyjuk kicsit hűlni, először csak a kapcsos forma szélét vegyük le!
Ha langyos, lehúzhatjuk róla a sütőpapírt és ekkor már hagyja magát szeletelni!
Zamatos, aromás!
Egyszerűen nagyszerű.
Egy szelet boldogság :)
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek