Nemrég bukkantam erre a receptre és gondoltam megosztom veletek!
Egyszerű és nagyszerű. Mindössze 2 rúd fahéjra, 1 egész almára és tiszta vízre van hozzá szükség.
Az almát meghámozom, és felszeletelve egy üvegkancsóba dobom. Bele a fahéjtekercset (eddig kizárólag karácsonyi díszítéshez használtam így egyben) és felönteni vízzel.
Ennyi.
Én hűtőben tárolom, de lehet eleve jégkockákkal indítani.
Fél óra után már érezni a fahéj és az alma aromáját. Egy-két alkalommal után lehet tölteni, de aztán ajánlott az alapanyagokat cserélni:
Élénkítő és remélem étvágycsökkentő hatású, ahogy az eredeti recept ajánlja.
Ahogy a Borsiban készült képeket elnézem magamat, erősen szükségem is van ezekre az italra :)
Az utolsó képen látható II. Rákóczi Ferenc szoborra a színesfémgyűjtő mozgalom nemrégiben szemet vetett és háromba vágva ("Háromba vágtad drága jó Lajosom?") akarta fillérekért értékesíteni. Nem kommentálom,mert ezt lehetetlen! Ilyen emberekkel van teli a környék!
Szerencsére adakozásból 1 millió forintért helyre tudták hozni a benne esett károkat! Sőt, a gyűjtésből 2 millió forint maradt , amit a rossz állapotban lévő Rákóczi-szülőhely rekonstruálására fordítanak!
Így legyen! Jobb sorsra érdemes ez a gyönyörű épület!
Utolsó kommentek