Francia hagymaleves az egészségünkért.
A vöröshagyma baktériumellenes hatását már Pasteur leírta, és ezt a mai kutatások is megerősítették. Tudósok 150 növény közül a fokhagymát és a vöröshagymát találták a két leghatásosabb baktériumölőnek. Az ellenálló-képességet is növeli, érdemes tehát a tüdő és a légutak fertőzéses megbetegedésekor, de a szervezetben fellépő bármilyen gyulladás esetén is a szokásosnál több hagymát fogyasztanunk.
Bár a nyers hagyma erősebben hat, mint a főtt, egy forró levesben is érezhetjük áldásos hatását.
Egy hideg, köhögős téli napon gyógyírként hathat egy tányér hagymaleves.
Francia hagymaleves hozzávalói és elkészítése:
4 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
10 evőkanál fehér bor
5 dkg sajt
fél dl tejszín
ízlés szerint só, fekete őrölt bors, kakukkfű.
A hagymát vékonyra felszeleteljük. A kétféle zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és folyamatosan kevergetve pár percig sütjük.
1,5 liter vízzel és a fehérborral felengedük, sózzuk-borsozzuk, majd lefedve fél óráig lassú tűzön főzzük.
Legvégén kakukkfűvel ízesítjük.
Botmixerrel krémesítjük. A tejszínt közvetlenül asztalra adás előtt belecsorgatjuk.
A tetejére kifliszeleteket pirítunk amit sajttal hintünk, és azzal tálaljuk.
Forrón a legfinomabb.
Jó étvágyat és jó egészséget!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek