Ha kifogy az ember minden ötletből: mit is főzzön aznap, akkor szokás szerint előhúzza a jól bevált, régi receptjeit.
Ami lehetőleg cseppet sem macerás, és kevés hozzávalóból is finom ízeket tud elővarázsolni.
Nálam ilyen a tepsis krumpli. Ami köretként vagy önállóan is fogyasztható.
Hozzávalók:
kb 1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
só, bors
15 dkg szalonna
1 evőkanál zsír.
A meghámozott krumplit karikára szeletelem. Egy tepsibe, aminek az alját kikentem zsírral, leterítem a krumpli felét. Sózom és borsozom.
Erre kerül a szeletelt hagymakarika és a szalonna. Füstölt mangalicaszalonnát használtam, nagyon aromás, finom íze van!
A maradék krumplit ráterítjük és szintén fűszerezzük.
200 °C-os sütőben kb. fél óráig sütjük. Addigra szépen megpuhul az összes hozzávaló. Ha gyorsabban akarunk elkészülni, érdemes lefedni alufóliával.
Kevés erőfeszítéssel alig egy óra alatt kész a fogás!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek