A leves szó a legtöbb nyelvben szürcsölést, ivást jelent.
A restaurant szót is ennek a nedűnek köszönhetjük. Erősítő, újjá tevő azaz "restauráló" levest jelentett.
Aki ilyen zupához jutott, az úgy érezhette, mintha az élet elixírjét nyújtották volna át neki tányéron.
Az én levesem is újjáélesztő: erős,bársonyos,finom, egészséges olajokkal, tetején pirított zsályával.
Hozzávalók:
1 doboz -425 ml-kókusztej (Lidl-ben vásárolom)
1 kisebb fej rózsáira szedett karfiol
1-2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 liter zöldségalaplé
2 evőkanál étkezési keményítő
3-5 levél zsálya
2 kanál olívaolaj
1 evőkanál lenmagolaj
fél kávéskanál chilipor
kb. 3 cm friss gyömbér
só,ízlés szerint
1 evőkanál cukor
2 evőkanál almaecet
A hagymákat apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
Olívaolajon megfuttatjuk őket, majd rádobjuk a pici karfiolrózsákat.
Fűszerezzük a sóval,chilivel,ecettel,cukorral.
Felöntjük a zöldségalaplével és puhára főzzük fedő alatt.
A kókusztejet elkeverjük a keményítővel és hozzámerünk a forró levesből egy merőkanálnyit.
Ezzel a habarással sűrítjük.
A zsályaleveleket olívaolajon ropogósra pirítjuk.
Tálaláskor lenmagolajat öntünk a levesünk tetejére és zsályával díszítjük.
Jótanács: kerüljük a zacskós leveseket, szánjuk rá azt a kevés időt és házilag készítsük!!
Családunk jobban jár, nem műanyagot eszik, hanem valódi ételt!
Utolsó kommentek