Egyszerű és nagyszerű- lehetne ez következő receptem mottója.
Semmi allűr, semmi nagyzolás. Egyszerű, de friss alapanyagokból szuper egytálétel.
Ő a savanyúkáposztás rakott tarja.
Egy tűzálló tálban kezdjük a munkát.
Olajat öntünk bele(kb 1 dl) és kis liszttel megszórjuk, erre kávéskanálnyi pirospaprikát szórunk.
Egy kilónyi jófajta, megért savanyú káposztával és 1 kilónyi csont nélküli nyers tarjával dolgozunk.
Egy réteg húst leteszünk sütőtálunk aljába, és gondosan fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal.
Erre terítjük a káposztát, majd ismét hús következik. Felül káposzta legyen ismét, amit meghintünk pirospaprikával.
A sütőt 200 °C-ra hevítjük, a tálunkat lefedjük (alufólia is megfelel) és betoljuk a forróságba.
Csücsüljön itt kb. háromnegyed óráig. Ekkor a fedőt vegyük le róla és kicsit még ilyen módon izzasszuk.
A végeredmény egy tökéletes főétel: zamatos, illatos, laktató!
Tetejére tejfölt biggyesszen ki úgy szereti!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!! https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek