Csípős, ragacsos, abbahagyhatatlan.
Nagyon ritkán veszek és készítek csirkeszárnyat. Egész pontosan: úgy háromévente!
Ezt együtt derítettük ki Bellával, miközben a kezünk csupa mártásos volt és lelkesen ettük a mai ebédet.
Ami nem más, mint csípős-mézes csirkeszárny.
Szóval a 3 év története: Bella, aki fiam kis barátnője, akkor jött el először hozzánk.
Balu rendkívül izgatottan nekiállt főzni, a barátnő kedvencét: rántott csirkeszárnyat. Na, akkor volt nálunk utoljára ez az alapanyag!
És ma, amikor Bella épp megint itt vendégeskedett! :) Évfordulós kaja! :)
Csípős- mézes csirkeszárnyak hozzávalók:
10 db csirkeszárny
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál worcestershire szósz
1 evőkanál só
1 teáskanál őrölt szecsuáni bors (LIDL)
2 evőkanál mézes almaecet
3+4 evőkanál olívaolaj
2 nagy gerezd fokhagyma összevágva
1 evőkanál méz
4 szem őrölt szegfűszeg
2,5 dl paradicsomszósz
1 csilipaprika feldarabolva
1 kévéskanál gyömbérpor.
Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk, kettévágjuk.
Szószt készítünk a többi hozzávalóból. Ebbe pácoljuk meg a csirkét néhány órán keresztül lefedve, a hűtőben.
A 4 evőkanálnyi olívaolajt egy serpenyőben felforrósítjuk és a szárnyakat beledobáljuk, mielőtt kicsit lecsepegtettük.
Mindkét oldalát 5-5 percig sütjük erős lángon.
Közben felforrósítjuk a konyhai grillünket.
Az elősütött csirkét szépen megpirítjuk rajta úgy, hogy közben forgatjuk és kenegetjük a megmaradt páccal.
Mikor csodás a színe, és kicsit oda is kapott, tálalhatjuk is.
Köretként burgonyapürét és csemegeuborkát kínáltam hozzá, valamint a leszűrt-felforralt paradicsomszószt.
Megjegyzés: ha nincs grillkütyünk, a sütőben süssük meg, a megmaradt szószt ráöntve.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek