Itt a nyakunkon az influenza, köhögünk, tüsszögünk. Bekapdosunk mindenféle gyógyszert meg vitamint de zöldséget és gyümölcsöt alig eszünk.
Pedig ez lenne a megoldás!
Ismerek néhány trükköt, hogyan előzzük meg a betegségeket viszonylag olcsón, egyszerűen, házi készítésű gyógyírral.
Egyik a gyömbértea. Sokan por formájában ismerik őt, pedig a friss gyömbér az igazi. A göcsörtös kis elágazó zöldségféle, amit elég alaposan lesikálni és már fogyasztható is.Ez a kis darab, amit a képen láttok mindössze 70 forintot kóstált és elég sok teára elég(minimum 10 nagy csésze)
Óvatosan vele, mert ha esetleg beleharapnátok, alapos meglepetés érne titeket! Hatását az erős paprikáéhoz hasonlítanám: tüzet fújsz utána!!!
Nem csodálom, hogy még a lábgombát és a bélférgeket is elpusztítja. Nem is szólva a vírusokról és baktériumokról!
Ezen kívül nyugtatja a gyomrot (kismamák: a reggeli hányingernek is vége vele), véralvadás-gátló, gyulladás- és lázcsökkentő hatású. Tovább is van, mondjam még?
Enyhíti a fájdalmat, korianderrel és ginszenggel együtt afrodiziákum (fickósít rendesen)!
Mendemondák szerint egykoron szerelmes menyecskék sütötték kenyérbe, hogy választottjuknak felkínálva felébresszék benne a gerjedelmet.
Kell ennél több?
Na, a teát úgy készítettem el, hogy diónyi gyömbért feldaraboltam és fél liter vízben kb. 20 percig főztem. Mikor olyan 60°C-ra lehűlt, belekortyoltam. Ütős, erős tea, nyomban elkezdtem fújni tőle az orrom. A főtt darabkákat is rágcsálgattam, még mindig ízesek voltak!
Kis mézzel lehet tompítani csípősségét, bátrabbak natúr igyák!
Azt olvastam, hogy ütős párost alkot a gyömbér a szőlőmagolajjal. Ehhez egy nagyobb darab gyömbért le kell reszelni, amire hidegen sajtolt szőlőolajat kell önteni és állni hagyni két hétig. Ha ebből a keverékből naponta kétszer fogyasztunk teáskanálnyi mennyiséget (reggel és este) garantáltan elkerül minket a betegség. Érdemes kipróbálni.
A hagymateát bizonyára sokan használják kúraként, aki nem, annak előszeretettel ajánlom.
Ehhez 3-4 vöröshagymát a külső héjától megtisztítva hideg vízben felteszünk főni ( kb .1 liter vízzel).
Ha megpuhult a hagyma, állni hagyjuk kicsit, leszűrjük és már fogyasztható is. Itt is lehetséges ízesítő a méz.
gyógyhatása:
Utolsó kommentek