Tésztája mint a palacsintáé! Vigyázat, könnyen függőséget okozhat!
Ez a sütemény pofon egyszerű elkészítés szempontjából, mégis nagyon finom és változatos.
Még a fogyókúrázók is biztonsággal fogyaszthatják, hisz annyira light a tésztája.
Hozzávalók:
1 liter tej (2,8%-os)
20 dkg mák
20 dkg cukor
25 dkg liszt
30 dkg málna
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
8 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez kb. 3 dkg.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
3 dl tejben az egész mákszemeket felfőzzük, hozzá adjuk a vaníliás cukrot.
Aztán elzárjuk és megvárjuk, míg langyosra hűl.
Közben a tojásokat a cukorral és vajjal kikeverjük, beleöntjük a maradék tejet, végül a mákos tejet.
Egy magas falú tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel.
Az aljára szórjuk a málnát (fagyasztott és friss is megfelel hozzá).
Ráöntjük a masszát, és betoljuk a meleg sütőbe. Bő félórát sütjük. Akkor van kész, amikor a külseje szépen megpirult, de a közepe rezgős.
Ha szépen akarjuk szeletelni, muszáj vele várni, és úgy nekikezdeni.
Jó étvágyat hozzá!
Utolsó kommentek