Pénztárcakímélő egytálétel a hét bármely napjára.
Most nagyon olcsón hozzájuthatunk a fejes salátához. Épp tegnap láttam az egyik boltban, hogy 150 forint helyett 15 ft-ért árulták. Persze az az igazi, ha a kertedből szedheted egészen frissen. Én is így tettem. Mi a szívét, vagyis a középső, harsogózöld, tömött részét szeretjük. Finom ropogós, igazi élvezet ráharapni!
A fejes saláta elkészítése és hozzávalói:
6-8 salátaszív
2 dl víz
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
4-5 evőkanál mézes almaecet.
Ezt az ecetes-cukros levet addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Kóstolgassuk, ha ecetesebben szeretjük, tehetünk még hozzá belőle.
A salátát ebbe mártogassuk, vagy tegyük bele.
Ez a saláta kiválóan illik a tojásos galuskához, ami viszonylag olcsó, laktató és finom étel. Diétásnak nem mondhatnám, de létezik olyan változat is!
Tojásos nokedli:
Tíz tojásból 4-5 evőkanál olajon rántottát készítünk.
Nokedli:
50 dkg liszt
4 tojás
kávéskanálnyi só,
langyos víz.
A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a felvert tojásokat, a sót és annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Előtte már odatesszük a bő vizet forrni, amiben kifőzzük a nokedlit, beletéve 3 evőkanál olajat és két evőkanál sót.
A frissen összeállított tésztát rögtön elkezdjük kifőzni a forrásban lévő vízben. Egyszerre ne tegyünk túl sok nokedlit a vízbe, mert akkor összetapad. Nokedliszaggatóval a legegyszerűbb elvégezni ezt a műveletet. Célszerű megkeverni főzés közben. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrőlapáttal kiszedjük és a rántottára tesszük.
Összekeverjük és már tálalhatjuk is az ételünket.
A saláta és a tojásos nokedli is frissen az igazi!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek