Szinte semmi fáradtság, mégis egy fantasztikusan finom süteményt kapunk cserébe.
Miért is?
1. A tésztája készen kapható. A Lidl-ben "friss süteménytészta"-ként fut, nemrég fedeztem fel és nem kellett csalódnom. A leveles és a rétestészta környékén kell keresni! (349 ft)
2. Csokikrém, avagy csoki ganache (ganas). A Sütimester c. műsorban hallottam róla, és szerelem lett első látásra!
Roppant egyszerűen készül: étcsokoládé és tejszín 1:1 arányú keveréke. Tehát 1 dl tejszínhez 10 dkg étcsoki dukál.
3. Házi rumos meggy, ami nagyszerűen ellensúlyozza a csoki kissé tömény ízét.
Akkor lássuk!
A tésztát kör alakú sütőformába beleillesztettem és megsütöttem. Negyedóra alatt meg is pirult magas hőfokon.
A házi rumos meggyel megszórtam az alját bőségesen.
Elkészítettem a csokoládé krémet.
2 dl tejszínt felmelegítettem, beletördeltem 20 dkg étcsokoládát és addig kevergettem, amíg teljesen felolvadt.
Kis hűlés után ráöntöttem a gyümölcsre.
Ennyi, és kész!!!!
Hűtőbe kellene tárolni és megvárni amíg a krém teljesen megköt, de ez nekem nem sikerült.
Muszáj volt azonnal megkóstolnom.
Hmmmm, ezzel bárki próbálkozhat, nagy sikert arat vele, garantálom!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek