Az utolsó pillanatban még megsüthetjük húsvétra. Egyszerű sajtos rúd leveles- és házitésztából.
A gyors változat: levelestésztából. Ekkor a friss vagy mélyhűtött tésztát derelyevágóval felszeleteljük egyforma csíkokra.
Egy tojást felverünk, megkenjük vele a tepsibe helyezett tésztacsíkokat, megszórjuk sajttal (ha szeretjük köménymaggal is) és 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük.
A kissé időigényesebb, de finomabb, testesebb variációja a sajtos rúdnak hozzávalók szerint:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt+ 5-10 dkg a szóráshoz
1 evőkanál só
2 dl joghurt
1 tojás+ 1 a kenéshez.
Először a lisztet elmorzsolom a vajjal, majd az összes többi hozzávalóval eldolgozom. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
Lisztezett deszkán nyújtom, megkenem a tojással, felvágom derelyevágóval, sütőlemezre teszem, és 200°C-on megsütöm.
Sem sütőpor, sem élesztő nem kell bele.
Én néhányra szórtam köménymagot is, mert szeretem.
Mindkettő eredménye kikerülhet az ünnepi asztalra!
Jó étvágyat hozzá!
Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánok!!!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek