Sütés nélkül, pofonegyszerűen elkészíthető. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom.
A nyárban azt imádom, hogy egyre finomabb gyümölcsök közt választhatok, jöhet a jól megérdemelt hedonizmus!
Illatos eper, áfonya, cseresznye, meggy, sőt már köszmétéhez is volt szerencsém.
Málna is hamarosan frissen kerülhet az asztalra.
Épp ezért a tavalyról megmaradt zacskónyi fagyasztott finomságot használtam fel ehhez a sütihez, helyet szorítva az ideinek.
A málnabeszállítóm: Szilárd bá' már jelezte, hogy nemsokára kopogtat nálam! :)
Áfonyás-málnás túró mousse-torta hozzávalói:
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl habtejszín (nem növényi)
2 evőkanál joghurt
15 dkg porcukor
1 evőkanál házi vaníliás cukor
fél citrom leve
2 csomag zselatin fix
10-10 dkg málna és áfonya + néhány szem a díszítéshez
15 dkg babapiskóta
5 dkg vaj.
Elkészítés:
A puha vajat és a babapiskótát késes aprítóban némileg homogenizáljuk.
Egy kör alakú magas falú tortaformának az aljába sütőpapírt vágunk.
Erre nyomkodjuk rá a tortaalapot, amit a piskótából varázsoltunk, szinte semmi munkával.
Elkészítjük a mousse-t vagyis krémet.
Ehhez ismét a késes aprítót használjuk. Először a túrót keverjük össze a joghurttal, cukrokkal és a gyümölccsel.
Belefacsarjuk a citrom levét és keverünk rajta még kettőt.
Beleszórjuk a zselatin fixet.
Végül óvatosan belekeverjük (ezt már fakanállal) a felvert habtejszínt.
A tortaalapra simítjuk.
Díszítjük a csodaszép gyümölcsökkel.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd jóízűen elfogyasztjuk!
Tálaláskor a kapcsos részt lepattintjuk róla, majd a sütőpapírról egy tálcára csúsztatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Utolsó kommentek