Készítettem már egyszerűen (tejlepény), és görög módra réteslappal,citromos cukorsziruppal.
https://mikormennyi.blog.hu/2014/03/10/valtozatok_tejes_pitere
https://mikormennyi.blog.hu/2014/01/08/tejlepeny
Most gyümölccsel variálás következett soron.
Sárgabarack akadt itthon, más gyümölcs ezért ezen egyszerű oknál fogva szóba sem jöhetett.
A bevált kis szögletes jénaimat elővettem és a hűtőben kotorászva rátaláltam egy csomagnyi leveles tésztára.
Tudat alatt tudtam, hogy van, most jött el a felhasználása. Lehet ő is ezért tolakodott előre, egyenest bele a kezembe.
Nem szeretett volna valami snassz kis sajtos rúddá átváltozni.
Legyen ám!
A jénai alját kivajaztam, a bolti leveles tésztát kettévágtam.
Az egyik a tál aljára került, amire felezett barackokat ültettem.
1,5 l tejet elkevertem 8 evőkanál keményítővel, 5 dkg liszttel és 15 dkg cukorral, és némi vanília őrleménnyel (vaníliás cukor is jó).
Öt tojást felvertem és beleöntöttem a tejes masszába.
Ráöntöttem óvatosan a tésztára. A barackok lebegtek a tetején :)
A tészta másik felét ráapplikáltam és forró sütőbe toltam. Negyven percnyi sütés után szépen megpirult a teteje, ekkor elzártam a gázt.
Sajnos frissen nem hagyja magát szeletelni,kicsit pihentetni kell!
Azonban megéri kivárni, a végeredmény tökéletes! Nekünk igazán ízlik!
Vittem az unokahúgaimnak kóstolót, akik itt nyaralnak, a nagyi szerint gyorsan elfogyott!
Utolsó kommentek