Kicsit macerás kifőzni, de aki szereti a spenótot,és tojást valamint a házi frissen főtt tésztát, azon nyomban neki is láthat! A siker nyomban ott terem!
Nagy bánatom, hogy idén nem termett nálunk spenót, s ebben az aszályos nyárban ez nem csoda.
Így fagyasztottat használtam a TOJÁSOS SPENÓTGALUSKA elkészítéséhez.
Nagy a család, én 75 dkg lisztből kevertem a tésztát. Ehhez jött 7 egész tojás, no meg 3 dl langyos víz és a csomag mirelit spenót (25 dkg) felengedve.
A tojásokat elhabartam a vízzel, sóztam, borsoztam, és így került a liszt közepébe.
Alaposan eldolgoztam és kissé lágy tésztát kaptam, ami nagyszerű színt vett fel.Picit hagytam pihenni, majd forrásban lévő vízben kifőztem 3 részletben szaggatás után.
Kb. 10 dkg vajat felhevítettem , erre szedtem a csodás étket. 9 egész tojást ráütöttem és magas lángon állandóan keverve készre sütöttem. Gyorsan kell vele dolgozni és a végén mérsékelni a lángot, mert odakozmál a tojás!
Tálaláskor füstölt ementáli került rá. Salátám sajnos nem akadt a spájzban, tavasszal az is tökéletesen illik hozzá!
Utolsó kommentek