Épp a végén járunk a zöldborsó szezonnak, de ezt a főzeléket még érdemes kipróbálni.
Nekem alig van olyan ismerősöm, aki az elmúlt hetekben ne azon siránkozott volna, mennyire unja a borsót fejteni.
Igencsak babrás munka, de a mélyhűtőben didergő zöldségeknek összehasonlíthatatlanul finomabb az íze, mint bármi másnak, ami nem a saját kertből származik.
Hagyományos főzelék spárgával megbolondítva.
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
25 dkg spárga (fehér v. zöld)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint
1 dl tejföl
1 evőkanál keményítő
Elkészítés:
A hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Mikor szépen alakul, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobjuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót és annyi vízzel felöntjük, ami épp csak ellepi. Sózzuk, néhány tekerésnyi fekete borsot adunk hozzá.
Lefedve félpuhára főzzük.
Közben a spárgákat fás végeitől megszabadítjuk és daraboljuk.
Mehet ez is a fazékba.
Nem kell neki 5-10 perc és készre fő!
Ekkor a tejfölt összekeverjük a keményítővel és behabarjuk vele.
Kis forró levet adjunk a főzelékből hozzá, akkor nem fog összecsomósodni!
Ha ismét felrottyan, elzárhatjuk alatta a tüzet.
Végül tálaljuk tetszés szerinti feltéttel. Tojás, virsli, maradék pörkölt, bármi megteszi!
Én imádom a csípőset, ezért kis csilit szórtam a tojásra.
Jó étvágyat hozzá!
Utolsó kommentek