Hagyományos angol sütemény, ami a mi pudingunkra cseppet sem hasonlít.
Szoktam nézni, ha időm engedni a Szerelem tálalva című műsort.
Szerelemre ritkán találnak a résztvevők, de jó nézni, ahogy igyekeznek főzni vakrandijukra a párra vágyó angolkák.
Ki bénázik, ki profin sürög-forog a konyhában, néhányan pedig a fáradtságot sem veszik, hogy elkápráztassák a másikat: mikróban készételt melegítenek.
Egyik adásban láttam ezt a pudingnak nevezett, valójában sütemény állagú édességet.
Kíváncsian néztem a készítését és kedvet kaptam hozzá.
Azóta már repetáztunk is belőle, mert bejött a családnak.
Szeretettel ajánlom annak, aki szereti a datolyát.
Érdemes tenni vele egy próbát.
Ragacsos datolyapuding hozzávalói:
10 dkg vaj
10 dkg datolya
2,5 dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 cm friss gyömbér.
Elkészítés:
A kimagozott datolyát egy lábasban feltesszük a tűzre főni a vízben.Mikor felforrt, elzárjuk alatta a hőt és beledobjuk a szódabikarbónát.
Hagyjuk pezsegni, majd egy botmixerrel pürésítjük.
A tojást, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük.
Hozzákeverjük a már kihűtött datolyapürét, majd ízesítjük a reszelt gyömbérrel.
Végül a sütőporos lisztet is hozzászitáljuk.
A sütőt 180°C-ra melegítjük.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük a süteménymasszáját.
20-25'-ig sütjük, szép barnára.
Hidegen és melegen is nagyon finom.
Ha egy gáztepsivel sütnénk, dupla adagot használjunk az alapanyagokból, úgy lesz szép magas.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!
Hadd örüljek Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek