Idén gesztenyetorta helyett ezt a diótortát sütöttem az ünnepekre.
Nem érkezett rá panasz, szépen elfogyott.
Én mindent beletettem, mi szem-szájnak ingere, sőt: szeretettel sütöttem a családomnak.
Örültem, hogy végre együtt vagyunk mindannyian!!
A diós piskótát előre elkészítettem, hogy már csak meg kelljen tölteni a nagy napon.
Diós piskóta hozzávalói:
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
15 dkg cukor
6 tojás
1 sütőpor
9 evőkanál víz.
A tojásokat kettéválasztva a fehérjéket felvertem, a sárgáját pedig kikevertem a cukorral.
A lisztet átszitáltam, belekerült a sütőpor. A sárgájához adtam a vizet, majd lassan adagolva a lisztet.
Végül belekerült a dió és a tojáshab.
180 °C-on 40 percig sütöttem. Tűpróba kötelező!
Csokis töltelék:
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
5 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
5 dkg cukor
25 dkg mascarpone
1 evőkanál rum
1 narancs reszelt héja.
A csokoládét a tejszínen megolvasztjuk,jöhet bele a cukor, kakaó és vaj, alaposan összemelegítjük. alacsony lángon.
Langyosra hűtjük, mehet bele a reszelt narancshéj, a rum, végül a mascarpone.
A diós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem.
Tetejét csokiforgáccsal és cukordísszel gazdagítottam.
Hedonisták tejszínhabbal tálalhatják.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek