Bizonyára akadnak nők szép számmal, akik szeretik a focit és a végnélküli, nonstop meccsnézést.
Na, én nem ezt a tábort erősítem. Sajna kisebbségben vagyok, nálunk férfiuralom van (elviekben mindenképp).
Amíg nem tudom megnézni a kedvenc rajzfilmsorozatom (The Simpsons) találok magamnak egyéb elfoglaltságot.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SxYym_ie9UU[/embed]
Például elkészítem a tökéletes pasinasit.
Amit két sör között lelkesen be lehet falatozni anélkül, hogy levenné a szemét az ember fia a képernyőről.
Semmiféle előkészületet nem igényel, egyetlen mozdulat,némi rágcsa, és láthatatlan elégedettség.
Aztán két kommentár közt jöhet az újabb falat!
Erre az alkalomra tökéletes a pogácsa. Kétféle változatban készült: sajtos és spenótos.
Aki nem szereti a spenótosat, nem is fogja észrevenni a csavart, hisz csak az íze jut el az érzékek birodalmáig, a látvány elakad félúton.
Az íze pedig tökéletes, ez nem vitás!
Most nem élesztős, hanem sütőporos változat kerül terítékre.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg vaj vagy libazsír
10 dkg juhtúró
1 csomag sütőpor
1 tojás+1 a kenéshez
1 kávéskanál frissen őrölt bors
fél dl tejföl
ízlés szerint só ( 1 evőkanál)
füstölt sajt szóráshoz (Karaván)
2 maréknyi friss spenót
libazsír kenéshez
római kömény
A hozzávalókat összegyúrjuk,vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük.
Összehajtogatjuk, és fél óráig pihentetjük. Két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk az apróra vágott spenótlevelet.
Ezután ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. tetejét éles késsel becsíkozzuk, hogy jobban mutasson.
Kiszaggatjuk, a felvert tojással megkenjük és sajttal meghintjük.
A natúr tésztásra én szórtam egy kis római köményt, mert nagyon szeretem, és segíti az emésztést is.
Sütőpapíros lemezre téve forró sütőben sütöttem készre.
Az ideális a sörrel töltött pogácsa lenne, megtakarítva ezzel két mozdulatot (söröspohár szájhoz emelése,söröspohár asztalra tétele).
Majd kikísérletezem!
Addig is elégedjetek meg ezzel a hagyományos süteménnyel!
Utolsó kommentek