Ééén! Én akarok! Azzal mindenképp, ha csokis tortát eszek!
Tudom, szépen felkúszott rám csendben két kiló, de nyugtatgatom magam:majd csak le is olvad !
Ha sütsz és főzöl, elég nehéz megállni, hogy ne kóstold meg. És ha már megkóstoltad, akkor muszáj még egy kicsit meózni!
Pedig a piskótát nem én sütöttem, készen vettem (minő malőr). Már csak meg kellett tölteni.
Ehhez 30 dkg étcsokoládé (50%-os minimum)
25 dkg mascarpone
8 dkg olvasztott vaj
fél dl tejszín szükségeltetik
A csokit a vajon felolvasztom, bele a tejszínt. Egy picit hűtöm, majd a mascarponéval összekavarom, jó habosra. Kész a töltelék.
A piskótát két lapba vágom. Az alsót megkenem baracklekvárral, erre kerül a krém kb. fele.
Rá a másik lap, és bevonom a maradék krémmel. Gyümölccsel díszítem. Én kiwit és szárított epret használtam!
Buzdítok mindenkit:hallgassatok Parti Nagy Lajost!
Van akinek elmegy tőle az étvágya. Pedig ha kacagsz, az jót tesz az egész szervezetednek! Rajta, nevess, ha mersz!
Utolsó kommentek