Egy maréknyi rizs, liternyi tej, és csodákat tálalhatunk a finomságra vágyó családtagoknak!!
Én heti két alkalommal gőzölgő, frissen fejt tejet kapok egy helyi asszonyságtól, akit Magdikának hívnak.
A tehenet meg , aki eme csodát adja ki magából, Riskának. Engedélyüket fogom kérni, hogy lefotózhassam őket és láthassa ország-világ micsoda kincsek is ők valójában.
Szóval liternyi tejet két marék rizs társaságában lassacskán és folyton kevergetve főzök. Belezuhintok 15 dkg cukrot, és fél vanília kikapart belsejét. Mehet bele maréknyi mazsola, amit előtte leöblítettünk, sőt ha úgy akad kedvünk rumba is áztathatjuk.
Húsz perc elteltével a rizsszemek megduzzadva megpuhulnak és hoppsza, kész a tejberizsünk!
Fontos mivel öntjük nyakon. Jómagam házi készítésű eperlekvárt csurgattam rá!
Beindult a Pavlovi reflex nálatok is?
Lehetséges vajjal és őrölt fahéjjal is fogyasztani, az is csodás ízű! Az illata pedig egyenesen mennyei!
Ha van még időtök, energiátok, lehet tovább játszadozni. A félig kihűlt tejberizst 4 tojás sárgájával kell elvegyíteni. Felverni a tojások fehérjét kemény habbá, és azt is óvatosan belekeverni. Tűzálló tálat kivajazni, morzsával beszórni, forró sütőben fél óráig sütni.
Ez lenne a rizskoch. Magyarán: rizsfelfújt.
Jó étvágyat Hozzá!!
Utolsó kommentek