Nagyon friss, éppen akkor vágott marhahúshoz jutottam szerencsésen. Nyolc kilónyi mélyvörös, finoman erezett gyönyörűséghez.
Ritkán készítek marhát, így kissé nehezen fogtam hozzá, féltem, nehogy kiszárítsam vagy elrontsam valami módon.
Ezért így jártam el: kilónyi combot felszeleteltem nem túl vékonyra és hirtelen vajban minkét oldalát kisütöttem, hogy értékes leve benn maradjon.
Hőálló üvegtálat kibéleltem alufóliával, aljára fokhagymát szeleteltem. 4 db közepes fej hagymát nagy cikkekre vágtam, és rétegeztem a húst, amit sóztam, borsoztam durván darált borssal, kis mustárt is kentem reá, sőt zöld bazsalikommal is szórtam. Közbe-közbe hagymacikkely.
Olívaolajjal locsolva, és 2 dl húsleves társaságában, gondosan lefóliázva került a sütőbe. Aki szereti és van otthon, jófajta fehérbort is locsolhat rá (nekem sajna épp nem volt). Alacsony hőfokon , szinte párolva sütöttem.
Mikor kikerült a tűzhelyből, levének jó részét leöntöttem és kanálnyi keményítővel besűrítettem. Isteni, zamatos szósz kerekedett belőle.
Házi tarhonyával körítve fogyasztottuk.
Már most gondolkodom, mi legyen a sorsa a további marhajóknak. Fenem rá a fogam :)
Utolsó kommentek