Péntek délután, végre! De a hétvégi bevásárlást, hiába a nagy öröm, lehetetlen megúszni. Mire minden meglett, amit összeírtam a bevásárló listára, majdnem hét óra.
És még mindig nincs pihi, mert valami vacsora jól jönne az éhes családnak.
Ajajj,mégsem teljes a lista, mert a spagettitésztát mégis kifelejtettem belőle. Hiába kotorásztam a spájzban csak nem leltem egyetlen ide-oda becsúszott zacskónyira, viszont a kezembe került 25 dkg lebbencstészta. Igencsak megörültem, mert az tökéletes a lasagna-hoz. Keresőexpedíciónak vége, átütemezés indít és spagetti helyett készült egy még finomabb egytálétel.
Ehhez a lebbencset beáztattam, magára hagytam és elkészítettem a besamell-mártást és a húst. A 70 dkg darált sertéscombot fejnyi összeaprított és megdinsztelt hagymán fehéredésig kipirítottam. Bele két cikk összezúzott fokhagyma, só, csipetnyi bors. Kész is!
Mártáshoz 10 dkg vajat felolvasztottam, beleöntöttem kanalanként 10 dkg lisztet és felöntöttem 6 dl tejjel. Ez is kész!
Elővettem 4 dl paradicsompürét, amit ízesítettem sóval, csipet cukorral, bazsalikommal és oreganóval.Kész!
Következhetett a rétegezés. A jénai tál aljára a paradicsom fele került, mielőtt belelöttyentettem fél dl olajat. Erre rétegeztem egy sor tésztát, rá a husi fele, majd a mártás fele.Erre ismét hús, mártás, tészta, végül a maradék ízes paradicsompüré.
Reszelt füstölt mozarellával szórtam bőven és 200°C-os sütőbe tolva fél óráig lefedve sütöttem. Még nem zártam el a sütőt, csak lekaptam a tál fedelét és aranybarnára pirult a sajtocska!
A fiaim akár minden nap megennék a spagettit, ha feltálalnám, de zokszó sem esett, hogy ígéret szerint mást kaptak. Sőt! Alig győztem beseperni az elismerő szavakat!
Egyikük az utolsó adagot korán reggel belakmározta.
Így vált az esti lasagne-ból reggeli!
Utolsó kommentek