Nemrég két termetes ananászt is beszereztem két különböző helyről , egyenként több mint két kilósakat!
Az egyik elfogyott nyersen, a másikat pedig desszertnek készítettem el.
Meghámoztam úgy, hogy körben leszabdaltam a héját, majd az alját levágtam.
Hat vastag karikát vágtam, aminek a fás közepét kimetszettem.
Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre fektettem őket,megszórtam barna cukorral .
Illatos szegfűszeggel és fahéjjal ízesítettem. Mindkettőt frissen őröltem.
Volt a hűtőben 3 tojásfehérjém, amit macaronnak szántam, de itt végezte mandula nélkül.Ez sem olyan rossz hely azért nekik!
Felvertem egy evőkanál cukorral és pici sóval őket és az ananászkarikák tetejére kanalaztam.
Forró sütőben 15 percig sütöttem.
Kis levet eresztett, ami a cukorral öszekeveredve csodás szirupot eredményezett.
Tálaláskor ezt rá lehet csorgatni.
Meleg, fűszeres,zamatos finomság ami szerintem kihagyhatatlan, egyszerűen ellenállhatatlan!
Utolsó kommentek