Az egyszerű tejes pite után ismerjétek meg a görög változatot is. Ugyanolyan egyszerű, csak van benne némi tészta és egy citromos cukorszirup.
Hozzávalók:
8 db réteslap
1,2 dl tej
5 egész tojás
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliáscukor
fél rúd vanília
8 evőkanál keményítő
3 evőkanál búzadara
olaj a kenéshez
A kész réteslapot kettévágjuk, így 2x 8 db-ot kapunk.
Jénai tál aljára helyezzük egyik felét, gondosan megkenve olajjal a lapokat.
A tejet alaposan elkeverjük a tojásokkal, cukorral, vaníliával, búzadarával,keményítővel. Kicsit hagyjuk állni, majd a réteslapokra öntjük.
Ráhelyezzük a maradék olajos réteslapokat.
Az alábbi cukormázzal locsoljuk meg tetejét:
1 dl víz
10 dkg cukor
1 citrom leve.
Ezeket alacsony lángon összemelegítjük.
Sütőbe tolva közepes hőnél kb 50 percig sütjük. Ha szépen megpirult és felhólyagosodott a teteje, készen vagyunk.
Hagyjuk hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni!
Utolsó kommentek