Ezúttal a másik nagy kedvenc, a kukorica krémleves.
Hozzávalók:
1 kg mirelit kukorica
2 liter húslé (vagy leveskockából főzött)
só, frissen őrölt feketebors, szerecsendió
3 dl főzőtejszín
4 ek. kukoricakeményítő
szárított újhagyma
tálaláskor sajt
Most nem volt húsalaplevem, ezért a 2 liter vízbe 4 db leveskockát tettem, sóztam, borsoztam. Ebbe került miután felforrt, a fagyasztott kukorica.
Újra forrás után 10 perccel jöhet bele a szerecsendió reszelve, ízlés szerint.
A kukorica felét szűrőlapáttal kiszedem és egy merőkanálnyi lével összeturmixolom. Visszaöntöm a levesbe.
Fagyasztva szárított újhagymát (spring onion ) tettem bele utoljára, 3 evőkanálnyit.
A tejszínben elkeverek 4 ek. keményítőt, ezzel tovább sűrítve a levest. Amikor még egyszer felforr, kész is,letehetjük a fakanalat.
Kezdőknek sem okoz nehézséget.
Sajttal és egy karika száraz szalámival tálalom.
Utolsó kommentek