Elég régen készítettem túrógombócot és valahogy megfájdult rá a fogam. Magában könnyű kis étel, de a pirított zsemlemorzsa kissé "megnehezíti".
Ezért így készítettem:
50 dkg félzsíros túró
10 dkg búzadara
5 evőkanál aprószemű zabpehely
3 tojás
5 dkg cukor (lehet stevia vagy nyírfacukor, ha valaki nagyon fel van szerelkezve juharszirup)
2 dkg vaj
csipet só
Összeállítottam a masszát és letakarva bő két óráig állni hagytam, hogy megdagadjanak a dara szemcséi.
Lobogó forró vízbe vizes kézzel gombócokat formáztam , és türelmesen megvártam, amíg felszökkennek a víz tetejére.
Na, mire szedtem ki őket? Pirított dióra! Úgy 20 szem diót megtörtem és daráltam, majd 5 dkg vajon megpörköltem kissé.
Tálaláskor a gombócákat tejfölre és aranyló sárgabaracklekvárra ültettem.
Legvégén, mikor csak pár szem rezgő csoda maradt, hozzászedtem a maradék diót, kikapartam a serpenyőt alaposan!
Mennyei ízek keveredtek a számban!
Hmmmm. Egészségemre! És a tiétekre is!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Köszönöm szépen!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Utolsó kommentek