Van egy örömhírem! (Igazából magamnak.) Sikerült 3 kilót fogyni! Minden héten lemegy egy teljes kiló rólam, így két hónap alatt ledobhatom a felesleget,amit nem szívesen cipelek.
Igyekszem tartani a diétát, ami többé-kevésbé sikerül is.
Ha elcsábulok, nem érzek hatalmas bűntudatot, mert nincs is! Időnként kell egy finom falat!
A héten készítettem zsályás karfiollevest, egy szép nagy fej rózsáinak felét használtam fel hozzá.
A maradék csak árválkodott a hűtőben.
Rántani nem akartam, de a River Cottage c. kedvenc műsorom Devonból, adott egy ötletet. A fickó ( Hugh Fearnley Whittingstall ) zöldségropogóst készített. Karfiolból, friss kukoricából és zöldborsóból. Palacsintatészta állagú masszát készített, abba forgatta bele a zöldségeket. Külön a karfiolt, külön a borsót és kukoricát.Nem jegyzeteltem, csak próbáltam megjegyezni, és azokból az alapanyagokból elkészíteni, ami akad otthon. Hát, csicseriborsó liszt hiányzik a spájzom polcáról, ezért sima búzalisztet használtam. Így született meg a pakura mohamama-módra.
20 dkg liszt
1,5 dl tej
1 tojás
1 tkanál só
1 tkanál csilipehely
1 kkanál frissen őrölt bors.
Ezeket összekevertem, hagytam állni kicsit. A karfiolt apró darabokra tördeltem szét, és egy közepes cukkinit lereszeltem. találtam fagyasztott zöldborsót és kukoricát is a mélyhűtőben. A zöldségeket belezuhintottam a masszába és összekevertem.
Forró olajban pár perc sütés elég neki, miközben az oldalait megforgattam. Rusztikus, helyes kis darabok születtek, ahogy kanállal a forró olajba került az anyag.
Gyakorlatilag bármilyen zöldséget bebundázhatunk és kisüthetünk -e módon! (spenót, sárgarépa,gomba,sárga,hagyma)
Hidegen és melegen is finom. Önállóan, köretnek vagy valami joghurtos mártogatóssal.
Hugh eredeti receptjében ízesítésnek őrölt koriandert, kurkumát, pirospaprikát és borsot használt. Remélem nem húzza fel az orrát az én elferdítésem miatt!
Innen kívánok szép napot neki!!!!
Utolsó kommentek