♥ Most már mindenki nagykorú a családban!
Legkisebb fiam minap ünnepelte a születésnapját. Házibulit tartottak a barátaival. Előző nap elkezdtem a sütést, hogy időben elkészüljek vele.
Tudom, nem túl eredeti ötlet pattant ki a fejemből, de mivel szeret gitározni, hangszer alakú tortát kapott! Nézegettem erősen az Ibanez-ét, de gondoltam, olyat úgysem tudok . Meg csak piros ételfestékem volt, az ő hangszere meg fekete. Azért leskicceltem és kivágtam papírból egy alapot, tudjak majd sablonozni.
12 tojásból sütöttem kakaós piskótát négyszögletes tepsiben, abban, amelyik a legnagyobb. Sütőpapírral béleltem, de egy picit így is odakapott az alja és hólyagokat is növesztett (semmi vész) !
Kihűlt, én pedig óvatosan kivágtam először a testet majd a nyelet.Kettévágtam vízszintesen és megkentem baracklekvárral, majd csokikrémmel. A csokikrémhez két és fél tábla 60 %-os étcsokit használtam, amit egyszerűen 5 dkg vajban és fél dl tejben alacsony lángon felolvasztottam.Langyos állapotában 25 dkg mascarponét kevertem hozzá, ennyi .
Már rég irigykedtem, milyen szép fondant bevonatos édességeket készít egyik ismerősöm, gondoltam belevágok, és azzal borítom a remekművem. Mit tippeltek? Sikerült?
Hát nem! Nagyon nem! Találtam egy szimpatikus receptet, de csak szemre dolgoztam és túl sok víz került bele. Gondoltam, majd több porcukorral feltuningolom. Akkor is folyt! Nyújtani nem sikerült, de azért a tetejére csurgattam, ahol szépen megszilárdult. Lehet csak türelmetlen voltam és tovább kellett volna pihentetni a hűtőben! A piros ételfestékem meg rózsaszín lett a mázban, pedig legkevésbé olyat szerettem volna! Üsse kavics, ez van!
Itt a fondant recept, nagyon jól le van írva, csak be kell tartani a víz mennyiségét :) Okuljatok az én példámból!
http://mimi-sutodeje.blogspot.hu/2011/02/fondant-recept.html
Úgyhogy nagy nehezen összeállt a művem, de még ki kellett díszíteni az összeragasztott darabot. Ehhez megint csokoládét olvasztottam, a pick-up abból készült, a hangolókulcsok is.A húrok csokiforgácsból, egyenként rakosgattam rá, pepecs munka. Az oldalára is olvasztott csokit kentem.De végre kész lett!!Nem vágtuk fel, gondoltam majd a fiatalok a bulin.
Mikor másnap reggel hazaértünk, egy árva szeletkét találtam a konyhaasztalon. A rendetlenség már nem is zavart, gyorsan lefotóztam és bekebeleztem a becses maradékot.
Hmm, ez jó munka volt! A töltelék fanyarságát kiválóan kiegészítette a cukormáz mandulás aromája!
Büszke vagyok magamra! De még jobban az én 18 éves kis-nagy fiamra! Isten éltessen Máté!
Utolsó kommentek